zaterdag 31 december 2011

Pietje Pedro helpt Sint

Tijdens mijn stage (30nov.- 2dec.’11) heb ik aan de kleuters van de derde kleuterklas het verhaal ‘Pietje Pedro helpt Sint’ voorgelezen. De kleuters waren volledig in de ban van Sinterklaas en omdat het bijna pakjestijd was, sloot dit  verhaal er volledig bij aan.

Pietje Pedro kwam voor het eerst mee uit Spanje, samen met de andere Zwarte Pieten. Maar hij vond het hier koud en nat. In het gezelschap van alle Zwarte Pieten en Sinterklaas was Pietje Pedro mee als stagiair en mocht hij bij de andere pieten een kijkje nemen. Hij was onder de indruk van al dat moois en hij wou graag zelf één pakje openmaken. Op dat moment werd hij betrapt door Sinterklaas.  Pietje Pedro was heel verdrietig want hij wou er alleen nog even mee spelen vooraleer ze weg waren. Sinterklaas dacht heel diep na en kwam op een geweldig idee.


Het boek is zeker en vast een aanrader omdat je veel interactie hebt met de kleuters. Het voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie van de kleuters. Door intonatie en mimiek te gebruiken, merk je aan de kinderen dat ze aandachtig het verhaal mee volgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten